maanantai 2. helmikuuta 2015

Huopatossun prototyyppi

Päivää!

Minulla on ollut ihana aamu! Olin kahvittelemassa ihanan ihmisen kanssa ja nyt olen täynnä hyvää energiaa. Joten jos postaan nyt, niin varmasti se energia jakautuu myös kaikille ketkä viitsii katsella mitä taas olen (muun muassa) puuhastellut.

Tein toiset seepralapaset. Näihin tuli ranteeseen valepalmikkoa, koska olin utelias saamaan selville mitä se oikein on, kun vaikuttaisi olevan oikein nyt muodikas juttu. No ei ollut hankala: 

1-3krs: 2n, 3o.
4.krs: oikeissa silmukoissa 1 nosto neulomatta, 2 oikein ja vedetään nostettu 2:n yli.
5.krs: lngan kierto kahden oikean väliin.
Sitten taas kolme peruskerrosta....

Yhdestä kerästä piti punnituksen mukaan riittää kahteen tumppupariin, mutta ei, kärki ja peukalo vaati uuden kerän hankkimista, mistä tulee suuri miinus Novitalle. Näihin meni 75g, joten piti olla samoilla silmukoilla vain muutamaa kerrosta vajaa. Hymh! Kävi vielä niin että kyselin Pirkko-muruselta jämälankoja, jos olisi seepraa kutonut. Ei ollut, mutta toikin sitten tuliaisena koko kerän hätää kärsivälle ja nyt seepraa siis taitaa pukata vielä kahden kerän verran! Eihän se mitään haittaa, nyt sopiikin fiiliksiin selkeä mustavalkoinen. Laitoin taas villaa pintaan piristykseksi.


Sitten haluan näyttää tällaisen suloisuuden. Tein pienelle huopatossun. Yhden. Kyllä, vain yhden. Siksi näin, että olin hyvinkin epävarma siitä millainen kötikkä jokilangasta varteen huopuu pesukoneessa, joten tein yhden testiksi. Kävi niin onnellisesti, että siitä tuli just eikä melkein täydellinen ja nyt on kaveri tossule menossa juuri koneeseen. Otan sitten kuvan parista ja kirjoitan vaikka ohjeen, mutta nyt en malta olla näyttämättä tätä! Näin mielessäni jo valmiiksi tähän kuuluvan jääkarhun (Näin ehkä mielessäni hienomman jääkarhun, mutta noin pienessä töppösessä ei oikein ole tilaa taiteelle...), joten neulasin sen siihen villalla. Jos jossain on tällaisille erikokoisille ihan valmis ohje,  niin vinkatkaa, ettei tarvitse keksiä pyörää uudelleen!

2 kommenttia: