maanantai 9. helmikuuta 2015

Viikko vierähti!

Taas yksi viikko takana, uusi alussa. Tänään on sitten laiskottanut, siis todella. Mutta vaikka näin tänään, niin on taas jotain näytettävääkin.

Sain valmiiksi jääkarhutossut. Niistä tuli ihanat, mutta ne on niin pienet, että teen Otsolle hieman isommat. Ne menee, mutta ei kyllä kesään asti. Jotenka nämä on kaupan. Ohjetta muistiin: 
Näihin menee lankaa 40g/pari. Varsi on 7 veljestä ja jalkaterä jokea. 
Varsi on kudottu 3,5:n puikoilla, 30 kerrosta, 8s/puikko. Sitten vaihdettu 6:n puikot ja jatkettu 4krs joustinta. 
Seuraavalla kerroksella kavensin jokaisen nurjaparin kohdalla, jolloin silmukoita jäi 6/puikko. 
Sitten kantalappu 12 silmukalla. Kantalappu aina oikein, yhteensä 18 krs. Sitten kavennukset, joista keskelle jää 4s. 
Reunoista poimin 10s/puoli. Yksi kerros kannattaa neuloa kaventamatta poimittujen silmukoiden päälle, sitten teinkin kavennukset joka krs, kunnes joka puikolla taas 6s. 
Kantalapun kyljestä poimittujen silmukoiden jälkeen laskettuna sileää tehdään yhteensä 20krs, jonka jälkeen kärkikavennukset. Kavensin joka puikolta yhden, joka kerroksella, kunnes 8s. Kavensin oikein yhteenneuloen ensin puikon ensimmäiset 2s, seuraavalla kerroksella toisen ja kolmannen, sitten kolmannen ja neljännen ja viimeisellä kavennuskerroksella taas ensimmäisen ja toisen (tasainen jälki). 
Sitten vain lanka silmukoiden läpi, päättelyt ja koneeseen huopumaan hedelmäpussit sisällä. Koneessa lämpötilaa 40 astetta. Muotoilu kosteana ja sitten kuivana neulalla kuviota pintaan, jos niin tahtoo. Valmiin tossun mitta kantapäästä varpaisiin on n.10cm.

Ennen koneeseen menoa sukka näyttää tältä: 


  
Tässä on toinen pari:


Sitten tein pienemmät seepralapaset. Tässä alkaa kyllä olla hippasen toistoa, mutta pysyn itse laskuissa mitä olen tehnyt. 
 Siten vielä piti virkata pipo, kun sellainen Vilholta hukkui motukkamessuille (liekö tarkoituksella, kun Urhokin hetki sitten sai uuden...). Hain jokusen kerän Myboshia ja tällainen syntyi.On meinaan mieleinen.Sunnuntain taisi olla melkein koko päivän sisälläkin pipo päässä. Virkkuuteknisesti tämä on identtinen Urhon turvapipon kanssa.

1 kommentti: