maanantai 4. elokuuta 2014

Uusimpia puuhia

Täällä ollaan taas. Lopetin raskaan sarjan puuhastelun tältä päivältä (oli mattojen pesua)ja nyt paneudun yleiseen hengailuun ja satunnaiseen näpertelyyn.

Tänään alkoi äitiysloma, virallisesti! Viime viikko oli talvilomaa. Tuntuu täsmälleen oikealta olla tässä vaiheessa kotona, pesänrakennuspuuhiksihan tämä hormonien sanelemana menee. Kaapit on osapuilleen siivottu, turhat roinat on raahattu roskiin. Vielä muutama tehoisku sinne tänne. Vauvan huone pitäisi saada vielä näyttämään vähemmän laattatyömaaalta. Pinnan alla sekin on kuitenkin tavallaan valmis. 
 Työkavereita halusin muistaa muutamalla kakulla, ennen kuin nostin kytkimen. Mangojuustokakku, jonka ohjeen googlasin jostakin blogista. En jäänyt itse maistelemaan, mutta kuulemma kelpasi. Tällä viikolla taidan tehdä samanlaisen itselle.


Tässä on muuten  vyö minkä työkamu tilasi löydettyään kirppikseltä mekon, josta puuttui vyö. Inspis iski melkein heti ja sain käyttöön kierrätyskekuksesta löydetyt puu...putkilot. On ihan mahdollista, että työstän muutaman tällä tyylillä lisää, koska onnistuin odotuksiani paremmin. En ennen ole tainnut vyötä edes tehdä, muistaakseni.

Jossain välissä testasin miten Isoveli käyttäytyy näissä sukissa. Tämä on taas se dropsin malli josta olen tehnyt useammat, siskon lempisukkamalli. Oheen olen änkässyt kaksi avaimenperää, jotka tein virkkaamalla kaksi tölkinnipsua yhteen. Niihin idea ei tullut omasta päästä, vaan löysin kierrätyskeskuksen sivuilta ohjeen... Kaikki ovat löytäneet uuden omistajan, joten pukin kontin täyttely ei oikein vielä ole onnistunut.

 
Melkein kaikki purkitkin löysi muuten omistajan, pidin tovin verran purkkimarkettia työmaalla :)Tämä kori seurasi sitä punottua, mutta nyt koukuttamalla. Sain äiteeltä synttärilahjaksi kudetta ja hain vielä yhden vyyhdin vauhtiraidaksi. En ole korejakaan virkkaillut ja nyt hiukan kummastelen, että miksi. Ehkä siksi, että mukavan värikäs kudevalikoima on erään tavaratalon varustukseen kuulunut vasta pienen tovin. Nyt tekisi mieli hakea vähän joka väriä...


Sitten päivän viimeiseksi vielä tuoreinta purkkisatoa. Pojat halusi salamaservetistä kynäpurkit. Tänään tarttui ostoksilla mukaan paperinarua (ei kyllä ollut ostoslistalla, mutta kun halvalla sai) ja siitä se ajatus sitten lähti.

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Olen kauan etsi Koivistolaislapasten ohjetta ja huomasin, että olet kutonut sellaiset.
  Onko mahdollista saada ohjet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipä hei :)
   Pengoin kansioni, mutta en ole näköjään säilyttänyt ohjeita. Minulla on kuitenkin sellainen muistikuva, että ohje saattaisi löytyä "Käsityön pikkujättiläisestä", kannattaa siis kirjastossa käydä tutkimassa.

   Poista