maanantai 28. helmikuuta 2011

Putki on nyt päällä!

Aina aika ajoin, yleensä syksystä kun alkaa kaivata villasukkia jalkaan, tulee kaivettua esiin kutimet ja koukut. Yleensä innostus laantuu joulun touhotuksiin mennessä, mutta APUA; nyt siitä ei tyle loppua! 

Jatkuvasti löydän itseni kaupassa lankaosastoilta, enkä pysty perumaan neulomiseen ja virkkaamiseen liittyviä kuukauden kirjoja JUJU-kerhosta. Hyllyt alkavat täyttyä kaikesta pienestä, kun kulutus ei vastaa tuotteliaisuutta. Etenkään kun ihanat pienet vauvalle sopivat käsityöt valmistuvat niin mukavan nopeasti, mutta meidän perheessä ei nyt ole töppösikäistä vaavia, eikä varsinkaan kymmentä...


Pienet nopeat käsityöt ovat mukavan rentouttavaa tekemistä. Jostain syystä isommat uhkaa jäädä vaiheeseen ja odottelevat vuosia valmistumista. Toivossa on silti hyvä elää...ihan kuin viimeaikoina olisin hitusen onnistunut kasvattamaan kärsivällisyyttäni! Olisi IHANAA saada joskus itselle valmiiksi vaikkapa ihana neuletakki...vielä mennään villasukilla.


Nämä "unitohvelit" ovat meidän perheessä kuumaa tavaraa. Uni ei enää tule, jos tossuja ei löydy. Molemmille pojille piti tehdä omansa ja isompi onnistui jo kuluttamaan päkiät puhki. Kaikenlaisia jämälankoja ei muuten kannata säilöä ikuisesti ja sitten käyttää sekaisin uusien lankojen kanssa. Lanka oikeasti tuntuu lahoavan ennen pitkää. Yksistä villasukista katosi pesussa kokonainen kantapää tämän vuoksi pesuveden mukana, edes mitään lankajäämiä ei jäänyt.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti