lauantai 11. toukokuuta 2013

Testipari valmistui!

Ostin kirjan, jossa oli hyvä ohje kuinka tehdään pyöröpuikolla kaks sukkaa yhtäaikaa pyöröpuikolla, eli "magic loop"-tekniikalla ja sitten vielä varpaista varteen päin. Kirja on siis Varpaista varteen Neulo 2 sukkaa kerralla (Melissa Morgan-Oakes). Ostin sen juuri siitä syystä että ohjeissa oli niin hyvät kuvat että tajusin systeemin melko pian. Sukista piti tulla hieman pienemmät, mutta en jaksanut (!) laskeskella että missä kohtaa kiilan lisäykset pitäisi aloittaa ja arvioin (tietenkin) sen väärin. Nuorempi poika on odottanut itselleen sukkia -voi raasua, mutta taas venähti isoveljen mittoihin...

Pyöröpuikkosysteemi on varmasti hyvä jos tekee hankalia pisineulekuvioita ja on kiva saada sama rivi neulottua kerralla molempiin sukkiin. Aion käyttää sitä siinä kohtaa, mutta en todellakaan ennenkuin löydän hyvän pyöröpuikon! Novitan pyöröpuikossa lanka takelteli joka ikinen kerros puikon ja kaapelin välillä! Nyt jos jollakulla on 2,5mm:n loistava puikko, jossa ei lanka takkua, niin kerro ihmeessä minkä merkkinen se on ja mistä saan sellaisen! 

Tuskaisesta taipaleesta huolimatta sain aikaiseksi ohuet perussukat fabelista ja opin kaksi eri asiaa, eli sukan varpaista ja 2 sukkaa kerralla! Joskin pitää opetella aloittamaan lisäykset ajoissa...


 I bought a book "Toe Up 2-at-a-Time Socks" by Melissa Morgan-Oakes, because of its good pictures. So I learned two techniques at a time! I planned these socks to my younger son, but I was too lazy and didn't calculate that point where adds should have been started. So he's the older one who gets socks again.

Magic-loop tehchnique is very usefull with difficult patterns that you don't wnt to repeat. But next time with this technique I'll have better needle! Novitas needles were so annoying. The Yarn kept stammering every row in between of needle and gable. If you have really good needle for this purpose, please tell me where I'll find one?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti