tiistai 26. toukokuuta 2015

Kanamaisia kuulumisia!

Hellou rakas päiväkirja!

Olen saanut kanalani valmiiksi, osapuilleen. Tein sitä jäätävässä tuulessa ja sateessa, verkotin kynsinauhat verillä, mutta tein sen. Se ei varmasti ole maailman hienoin, ja jouduin tinkimään ulkonäköseikoista, kun säät eivät suostuneet rakentajaa suosimaan ja maalauksen ja verkotuksen paras järjestys piti muuttaa, jotta homma etenisi. Kohmeiset sormet pakotti hakkaamaan verkkonauloja sille puolelle häkkiä kun se kulloinkin oli helpointa. Kaikesta huolimatta myhäilin, jotta kyllä nyt kanasteni kelpaa!

Päädyin tekemään pienen varjo/sateensuoja/tuulensuojanurkkauksen, jonne tuli yläkertaan kylpypaikka ja alas ruokapaikka.

Tervetuloa Tytti, Keijo, Parsa, Hilma ja Kerttu!!! Tytti on vaalein ja rohkein, sekä ainoa kenet tunnistamme varmasti.


Lisää kuvateksti



Kirjoissa muuten väitettiin, että kanat söisivät melkein kaikkea. Minun kanaset on ainakin vielä toistaiseksi nirsoja mokomat. Lähinnä teollinen rehu ja apilat kelpaavat. Niin ja kaura. 

Rouvat ovat myös kaameita kakkakoneita! Hyvä asia kompostimultani laadulle, mutta saa siellä ainakin kerran päivään kasat kerätä, mikäli haluaa pitää hajut hallinnassa ja koivet jotenkin puhtaina. Tämä asia hieman yllätti, mutta kestän sen kuin nainen! 

Munia en ole vielä saanut, muutosstressiä varmaankin. Mutta rouvat alkavat ottaa tilaa haltuun, joten eiköhän kohta olo ala olla kotoisa ja saadaan jotain tuotantoakin, muutakin kuin kakkaa. 

Alkuun nämä eivät uskaltaneet mennä mökkiinsä, enkä tiedä tajuavatko vieläkään yöksi orrelle kavuta, mutta saavat luvan opetella itse. Ensimmäisenä iltana olin kovasti avulias ja huolissani, mutta on urheilulaji sinänsä saada vastahakoiset kanat koppiin ja orsille, joten en alkanut ralliin toisena iltana vaikka potpotus olikin eksynyttä ja taas selvästi toivoivat minunkin yöpyvän kanssaan kanalassa. Neljä kanoista antaa hyvin ottaa itsensä syliin, mutta yksi on arempi. Tarvittiin kolme käsiparia kaikkien koppiin saamiseksi. Yksi portsariksi oville, minä nostelemaan kana kerrallaan ja yksi plokkaamaan luukkua, jottei vapaa kulku ulospäin onnistu. Sitten kyllä meno hiljeni ja rauhoittuivat nukkumaan, mutta operaatio lienee ollut älytön kokeneemman kanafarmarin mielestä...

Mutta, ei tämä ihan pelkkiä kanoja ole ollut. Äitienpäivän aattona tehotikutin sukat isoveljestä.


Otsolle olen koittanut luoda kesälippistä. Googlailin kaikenlaisia lätsiä, mutta hyvää kaavaa ei oikein ottanut löytyäkseen. Tässä yksi prototyyppi, jota tarttee hieman vielä pienentää. Tein sen bodysta, joka ei ollut bodyna kovinkaan hyvä. Ekolippis siis kierrätysmateriaalista. Toisenkin tein, mutten ole ehtinyt kuvata. Siitä tuli ehkä parempi...


Sitten loppukevennys. Eilen tuli Urho koullusta kotiin tuskaisena, koska oli saanut virkkausläksyn kadotettuaan jo kerran virkkaamansa käärmeen. Urhoollisesti hän tuhersi nelisenkymmentä erilaista silmukantekelettä äidin ohjauksessa ja sitten sanoin, että nyt olet tarpeeksi ahertanut, annahan kun äitee auttaa, niin tehdään sinulle hitokseen komia käärme! Tältä näytti käärme, joka vei opettajalle kiitoskortin mukanaan kouluun:


Hauskaa loman alkua to everyone!

2 kommenttia: