perjantai 20. toukokuuta 2016

Kaunista kevätpäivää!On se niin kaunis kevätpäivä, että taisin taas hankkia itselleni päänsäryn kun unohdin arskat. 
Lopultakin tarhuri minussa heräsi jotenkuten ja ollaan enimmäkseen mylläilty pihalla. On taas paljon hyviä visioita, mitä en koskaan ehdi toteuttaa :) 

Tärkein projkti on tässä polttopuiden ohella kanalan vahvistus. Kesäkanalaan murtautui verkot rikki repien koira äitienpäiväyönä ja se niistä kesäkanoista sitten. Kesäkuussa saadaan uudet emännät koppiin ja sitten näky on taas iloisempi. Pistetään paksumpaa verkkoa ja päätin estää myös alikulkujen tekemisen.


Näissä tunnelmissa tomaatintaimet tuli pahasti laiminlyötyä ja vasta tänään iskettiin Otson kanssa potut maahan. Mutta pieni perunanlaittaja oli oikeasti ihan hyödyllinen apuri. Ojensi siemenperunaa touhukkaana. Hän on myös tykästynyt uuteen kesähattuunsa, jonka ompelin paapiin possupussista tulleesta puuvillasta. 


 Saapa nähdä onko pihan ainoa rehottaja tänä kesänä ruohosipuli. Tällä hetkellä näyttäisi vielä siltä. 
Tosin siirtämäni raparperi näyttää kanankakkapedillään päässeen uuteen vauhtiin.


Kesähatun tein ensin joustocollegen jämistä, mutta siitäpä tuli aivan liian iso, vaikka koon periaatteessa piti täsmätä. Vilho nappasi sen sitten käyttöönsä. Sopii hänen huolettomaan tyyliinsä.

  
Saatiin joustiksesta kuitenkin hyvä kesäpaita. Tai itseasiassa kaksikin (toinen eri kuosia), mutta toinen ei ole ehtinyt kuvaan kun on jo pyykissä.
Kokeilin vinovetskarista kaavaa ja hyvä tuli, vaikka Vetoketju olikin vähän liian lyhyt. Sittemmin olen saanut uusia vinkkejä, miten teen niistäkin oikean mittaisia. Nyt se sentään jo kiinnittyi ilman mitään mutkittelua. Vielä joskus teen vaatteen, jossa vetskari istuu kuin tehtaassa laitettu!
Otsoa ei vetoketjun mitta liikuta ja hän tykkää paidastaan, vaikka kuvassa jotain haaveksuukin.


Toisen paidan jämäpaloista saatiin bjuutibägi eräälle pienelle pitkätukalle, jonka pitää saada hiusharjansa reissuun mukaan! 

Tuli aikasta hyväntuntuinen napakka pussukka kun silitti tukikankaan ja laittoi vielä toisesta trikoosta vuoren. Puikoilta putosi yhdet tilaustumput, mihin reenailin silmukointia. Koitan saada sillä saralla, siis neulomisessa keskeneräisiä valmiiksi..katsotaan onnistuuko. Muutama pipo ei ehtinyt tähän talveen, ehkä nekin kevätkiireiden jälkeen saadaan valmiiksi.


Niin ja sitten oli vielä Otson kesäcollectionin toinen osa. Teeppari ja shortsit ainolan Kuka käskee-trikoosta. Laitettiin siitä vähän serkkutytöllekin kanafiilistä. Pidin pienet bileet, kun varmaankin ekan kerran sain resorin siististi (mielestäni) kiinni ilman saumuria! Sellaista meille! Mitä teille?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti